Hekking Horses
Instructie

Mijn lessen

Afwisseling voor een paard is belangrijk. Een paard zijn beenwerk wordt sterker van verschillende ondergronden. Zelf wissel ik veel af tussen de rijbaan, verharde weg en bosgebieden. Ik merk dat mijn paard hierdoor meer plezier houdt in het werk. Plezier in het werk is belangrijk voor het paard, maar ook zeker voor de ruiter. Dit is iets dat in mijn lessen dan ook centraal staat. Ik werk vanuit rust en ontspanning. Zodat je als combinatie samen kan groeien naar een niveau en dit ook beide met vertrouwen kan uitvoeren. Ik neem de tijd om de basis goed te bevestigen en vanuit daar verder te werken.

Het gebruik van balken en cavaletti's is ook iets wat ik graag toepas. Hierdoor merk ik dat de paarden makkelijker loslaten in de bovenlijn en de ruiter meer controle krijgt over het plaatsen van de schouders van het paard. Dit is eventueel uit te breiden naar gymnastische spring-oefeningen, waarbij ik rekening hou met het niveau van de combinatie.

In mijn springlessen vind ik het belangrijk dat de combinatie met vertrouwen naar een hindernis rijdt en een parcours makkelijk verloopt. Ik wissel veel af, de ene les wat technischer dan de andere. Ook het springen van "vreemde" hindernissen vind ik belangrijk. Niet ieder paard is dapper aangelegd en ik vind het belangrijk dat een paard zijn ruiter leert te vertrouwen.

Longeren is ook een belangrijk onderdeel van de training van uw paard, ook hierin kan ik u begeleiden.

In 2016 heb ik mijn instructeursdiploma niveau 3 behaald. Na het behalen van mijn diploma heb ik in Amersfoort op Manege Marcroix manege- en privélessen gegeven tot eind 2018. Sinds begin 2019 geef ik op donderdagavond les bij De Horsthoekruiters in Heerde. Hier begeleid ik verschillende combinaties met eigen paarden, ieder op hun eigen niveau. Bij PSC De Cannenburgh in Vaassen geef ik op dinsdagavond manegelessen.

Daarnaast geef ik privélessen in Oene, hier maak ik gebruik van de rijbaan van Veluwe Dressage. Het volgen van lessen op uw eigen locatie behoort ook tot de mogelijkheden, mits dit niet te ver weg is.


Tarieven:

 €20 per 30 minuten